lunes, 25 de noviembre de 2013

Circuitos con diodos.

CIRCUITO1.

Pulsa el interruptor.
¿ Qué ocurre y por y por qué? Si pasa la corriente

Da la vuelta al diodo. ¿Qué ocurre y por qué? No pasa la corriente.


CIRCUITO 2.



Pulsa el interruptor ¿Qué ocurre y por qué?
Se enciende el motor y el led.

¿Qué utilidad tiene el diodo LED en este circuito?
Indicador de que el motor esta en marcha.

CIRCUITO3.
Pulsa el interruptor. ¿Qué ocurre y por qué?
Se enciende L2.
Pulsa el interruptor L1 ¿Qué ocurre y por qué?
No se enciende nada.
Con el interruptor L1 pulsado, pulsa el interruptor L2.
¿Qué ocurre y por qué? 
Se enciende L2



jueves, 21 de noviembre de 2013

Polarització

Polarització directa i inversa d'un díode amb una làmpada en sèrie.
El comportament d'aquests circuits també et permetrà comprovar que un díode només condueix corrent en un sentit. I perquè el díode en condueixi, ha d'estar polaritzat de la manera següent 

Semiconductors. Díodes.

El sicili i el germani són dos semiconductors. Normalment són aïllants, pero si apliquen un voltatge en els extrems d'aquests materials o bé n¡incrementen la temperatura, aleshores comencen a conduir corrent elèctric; encara que ho fan molt pitjor que un material conductor.




  



lunes, 11 de noviembre de 2013

Circuits de LED.

2. Calcula la resistencia a col·locar perquè el corrent que circula pels díodes sigui de 30mA. Considerar la tensió entre extrems de cada díode LED de 2V.

















3. Calcula les intensitats de corrent que circulen per cadascun dels díodes LED sabent que la tensió entre els seus extrems és de 2V. Quin d'ells s'il·luminarà més? Quina és la potència dissipada per els díodes?


martes, 5 de noviembre de 2013

Díodes. El LED. Activitat.

1. Mini unitat didàctica (MUD) interactiva amb dos apartats sobre qué ès un LED (díode emissor de llum) i les múltiples aplicacions d'aquests component electrònic. Conté un qüestionari amb preguntes de seleció de la resposta correcta (Avalua't) i una proposta de treball per integrar un LED, com a indicador, en un circuit elèctric senzill (pràctica)

Díode LED

El díode LED adopta el seu nom de l'expressió en anglès LIGHT Emitting Diode, que significa díode emissor de llum. Es tornar conductor quan estar polaritzar directament.
El voltatge  necessari perquè es torni conductor és més alt que en un díode normal, d'uns 2V aproximadament, i la intensitat de corrent que hi circula habitualment és d'uns 20mA.

La seva potència és molt petita. En aquest cas:
P=V·I=2·0,02=0,04W