lunes, 31 de marzo de 2014

La televisió

La televisió és un sistema per transmetre imatges i so a través d'ones electromagnètiques, com ara la ràdio. Inicialment, la transmissió era sense fils, però en l'actualitat moltes emissores de televisió també emeten per cable.
Com es poden veure les imatges a la pantalla?
Si t’apropes molt a la pantalla d’un televisor o al monitor d’un ordinador encès, veuràs que milers de petits elements en formen la superfície. Si et concentres en una zona on es vegi una imatge de color blanc, veuràs que cada punt de llum el formen tres punts de colors vermell, verd i blau. El punt que forma cadascun s’anomena luminòfor.
Com s’encenen i s’apaguen els luminòfors?
Es fan servir tres tècniques diferents: el canó d’electrons, el plasma i el cristall líquid (LCD).
  • El canó d’electrons és el tub clàssic de televisió. Els electrons incideixen sobre la pantalla i encenen els punts de llum.
  • Als televisors de plasma, cada luminòfor du una quantitat petita de gas, com si fos un fluorescent minúscul. Unes descàrregues elèctriques encenen o apaguen el petit fluorescent i proporcionen la lluminositat necessària.
  • A les pantalles LCD, cada luminòfor té al davant un cristall líquid que es pot tornar transparent, o no, amb un senyal elèctric, i que deixa passar o bé filtra la llum vermella, blava o verda corresponent.



ACTIVITATS:
27. Indica com es forma la imatge en cada cas i completa la taula.
  • Televisor de tub: Els electrons incideixen sobre la pantalla i encenen els punts de llum.
  • Televisor LCD: Cada luminòfor té al davant un cristall líquid que es pot tornar transparent, o no, amb un senyal elèctric, i que deixa passar o bé filtra la llum vermella, blava o verda corresponent.
  • Televisor de plasma: Cada luminòfor du una quantitat petita de gas, com si fos un fluorescent minúscul. Unes descàrregues elèctriques encenen o apaguen el petit fluorescent i proporcionen la lluminositat necessària.
28. Quines són les diferències principals entre la transmissió analògica del senyal de televisió i la transmissió digital? Quina dona més qualitat?
  • La transmissió digital es mes ràpida i efectiva i la analògica es menys
  • La que dona mes qualitat es la digital perque te mes colors.

martes, 11 de marzo de 2014

IPhone 4.

 



El primer icono es para enviar y recibir mensajes de todo tipo.
El segundo indica el día y te muestra el calendario del año completo.
El tercero es la galería de imágenes.
El cuarto es la cámara y la videocámara.
El quinto es para acceder a una página de internet con videos.
El sexto es la bolsa internacional.
El octavo te muestra un mapa de tu situación actual.
El noveno te muestra el tiempo del día y a largo plazo en el lugar que desees.
El décimo es como un blog de notas personal donde te escribes tus cosas.








7. Quina tecnologia utilitza aquest telèfon? Apple. Permet enviar missatges multimèdia? Si. Quines són les diferències principals entre aquest telèfon i el teu? Pot navegar per internet, te una gran capacitat de memòria.

8. Per què serveix la targeta de memòria que duen algu ns telèfons mòbils? Per tenir més capacitat de emmagatzematge.

9. Quina utilitat pot tenir el port d'infrarrojos en un telèfon mòbil? Per dominar més objectes elèctrics. L'has fet servir alguna vegada? No.

10. Què vol dir que un telèfon mòbil es 3G? Que te més velocitat de navegació.

lunes, 10 de marzo de 2014

Como crear un teléfono móvil.

La telefonía móvil a permitido revolucionar el mundo de la comunicación dándonos la posibilidad de comunicarnos con cualquier persona cuando queramos. Cómo se fabrican los teléfonos móviles.La fabricación de un teléfono móvil se basa en la inserción de cientos de de componentes en la placa base a través de una cinta de montaje. Todos los componentes van colocados inicialmente en grandes royos. Los elementos de la placa se van insertando uno a uno mecánicamente. Al final de cada cadena de montaje se sitúan operarios que revisan las placas del móvil en busca de posibles defectos y dan su visto bueno.

jueves, 6 de marzo de 2014

Serveis de telefonia i dades


Exercicis pàgina 17.

3. En què es diferencien la telefonia mòbil de segona generacio i la de tercera generacio?
Que la tercera generacio te una velocitat de conexio mes rapida i mes eficaç


4.Indica les caracteristiques que ha de tenir un telefin movil per poder navegar per Internet.Ha de tenir acces a una conexio GPRS per poder tenir acceses a les dades de servidors i sistemas de descarrega de dades.

Protecció del terminals mòbils.

Hi ha un conjunt d'elements que protegeixen els nostres aparells:
targeta sim: subscriber identity module). es un petit circuit impres necessari per connectar el terminal a una xarxa telefonica. funcions:control dacces a la xarxa GSM, autenticació,personalització del servei, indicació de la despesa de la trucada i agenda de contactes. a la xarxa GSM, no cal la tarjeta SIM per trucar el telèfon d'emergencies:112.
el pin (personal identification number). es el nombre de quatre xifres que ens cal per activar el terminal. sassocia al SIM i no pas al telefon. 
.el PIN2 es un codi utilitzat per accedir a serveis especials. 
.el puk e sun codi que desbloqueja la tarjeta SIM quan sintrodueix un PIN incorrecte mes de dues vegades.
. el codi  IMEI es un codi unic de 15 xifres associat al telefon i nopas a la tarjeta que fan servir els operadors per dentificar els seus termianls a la xarxa.

Qui va inventar el telèfon

Qui va inventar el telèfon?
durant molts anys sha pensat que linventor del telefon es la persona que el va patentar l'any 1876 alexander G. bell (1847-1922). linventor real va ser el italià antonio meucci (1808-1896) qui el va idear l'any 1855 per comunicar-se amb els seus companys en un teatre de florencia. despres el va perfeccionar perque la seva dona malalta perque la seva dona malalta pogues parlar amb ell des de la seva habitació. meucci no tenia diners per la seva patent i va presentar el seu invent a una empresa pero no li van fer cap cas i li van tornar els materials que havia presentat. el prototip va anar a mans de bell qui el va patentar es va fer ric i famos amb l'aparell