jueves, 27 de febrero de 2014

Xarxes de telefonia.

Xarxes de telefonia.

Utilitzant la infraestructura de la xarxa de telefonía básica, qualsevol usuari pot accedir a Internet. Per altra banda, la telefonía móvil s’ha consolidat com un fenomen de comunicación a escala mundial.
La transmissió a través de les xarxes de telefonía fa servir dos sistemes ben diferents: l’analògic i el digital. Tant la telefonía móvil com la telefonía fixa poden utilizar els dos sistemes de transmissió per transportar el senyal. Així que podem parlar de telefonía analógica fixa i móvil, i de telefonía digital fixa i móvil.

Telefonia analògica.
La veu es transforma directament en impulsos elèctrics que es transmeten a través d’un medi. L’emissor genera els impulsos i el receptor els transforma un altre cop en so.
Xarxa de telefonía básica (RTB). És la xarxa telefónica tradicional. Un sistema de circuits condueix els impulsos electrics des de l’emissor fins al receptor.
Telefonia mòbil de primera generació. Utilitza sistemes analògics per transmetre dades. Té un gran abast i una cobertura més bona a les zones d’orografia irregular que no pas la telefonia mòbil digital.

Activitats.
2. Explica les diferències existents entre el <<vasòfon>> i un telèfon normal.
-El telèfon no té límit de distancia.
-Es pot trucar a qualsevol persona que el tingui
-S’escolta més fort.
-El vasòfon es més econòmic
-És pitjor
-Es fàcil de fabricar

-El vasófon transmet el soroll per ones mecàniques i el telèfon per impulsos elèctrics.

No hay comentarios:

Publicar un comentario