jueves, 9 de febrero de 2012

Els tractaments químics

Un conservant és una substància química batural o sintetitzada que frena o destrueix els microorganismes presents en un aliment. Els tractaments químics més habituals són:

La sal és un conservant que augmenta la salinitat de l'aigua de l'aliment per impedir que els microorganismes en disposen.




Añadir leyenda
El sucre antua de manera similar a la sal: limita l'accès dels microorganismes a l'aigua i se sol combinar amb mètodes físics. 



El fumatge és un tractament que conserva l'aliment gràcies a la introducció de substàncies antimicrobianes presents en el fum.  

La fermentació és un procés complex realitzat en condicions anaeròbiques per microorganismes no tòxics, que modifiquen la composició alhora que n'asseguren la conservació.


-La fermentació làctia, que produeix àcid làctic. S'utilitza en la fabricació de iogurt i mel i matò.


La fermentació alcohòlica, que produeix alcohol. S'utilitza per begudes alcohòliques.


La fermentació acètica, que produeix àcid acètic a partir de l'alcohol del vi per obtenir el vinagre.
 




No hay comentarios:

Publicar un comentario